Az Új Egyenlőség igényes tartalmú, ugyanakkor populáris társadalomelméleti magazin, amely a gazdasági demokrácia alapértékeit – egyenlőség, szabadság, igazságosság és szolidaritás – képviseli.

Célközönségünk a politizáló közvélemény egésze. Ezenfelül kívánatosnak tartjuk e kör tudatos tágítását jelenleg nem tárgyalt kérdések tematizálásával és életben tartásával. Hosszú és mély elemző cikkeket közlünk a magyar társadalom szempontjából fontos, nagyobb horderejű kérdésekről.

Nem célunk az aktuális kérdésekre, hírekre való azonnali reagálás, inkább azok tágabb keretbe, narratívába helyezésére, társadalomelméleti tárgyalására, elemzésére vállalkozunk. Cikkeink hivatkoznak egymásra, illetve más számunkra fontos hazai és nemzetközi oldalakra. Enciklopédiaszerű tudástárat építünk. Gyakran közlünk könyvismertetőket olyan írásokról, amelyek nem jelennek meg magyar nyelven, vagy nem kapnak kellő súlyt a hazai közbeszédben. Készítünk továbbá interjúkat, szociográfiai jelentéseket, rövid ismeretterjesztő videókat. Közzéteszünk – YouTube csatornánkon – hosszabb felvételeket konferenciákról, előadásokról, vitákról. Piros Új Egyenlőség podcastunkban a társadalmi igazságosság kérdéseit járjuk körül, a Zöld Egyenlőség podcast pedig a fenntarthatóság kihívását tárgyalja. Mindkettő megtalálható a szokásos podcast appokon.

Kimondottan kerüljük a bulvártémákat, a személyeskedő cikkeket, a hazai szekértáborharc szítását.

Stílus tekintetében cikkeink komoly hangvételű írások, amelyek a társadalomtudományok logikáját, gondolatvilágát, racionalitását, érvelési stílusát követik, nyelvezetükben azonban nyitnak a tágabb közvélemény felé.

Amennyiben vitázni szeretnél velünk, azt lapunk Facebook-oldalán teheted.

Bíró-Nagy András szerkesztő, Európai Unió, politika

Éber Márk Áron szerkesztő, társadalom

Fáber Ágoston szerkesztő

Gébert Judit szerkesztő, Zöld Egyenlőség

Kiss Ambrus szerkesztő, Piros podcast, munka világa

Köves Alexandra szerkesztő, Zöld Egyenlőség

Pogátsa Zoltán főszerkesztő, a szerkesztőbizottság elnöke

Scheiring Gábor szerkesztő, gazdaság

Meixner Zoltán webszerkesztő

Szécsi Katalin olvasószerkesztő

 

IMPRESSZUM

Új Egyenlőség társadalomelméleti magazin

Szerkeszti a szerkesztőbizottság
Főszerkesztő és a szerkesztőbizottság elnöke: Pogátsa Zoltán
Alapító: Gábor Péter

Kiadja az Új Egyenlőség Alapítvány
Nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék 12.329 sorszám alatt
1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21.
Felelős kiadó az Alapítvány kuratóriumának elnöke

A szerkesztőség e-mail címe: info@ujegyenloseg.hu

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások