Az Új Egyenlőség magazin és a Friedrich Ebert Stiftung Budapest az őszi szezonban közbeszélgetés-sorozatot indított a magyarországi egyenlőtlenségekről: azok osztály-, nemi, etnikai, földrajzi, digitális vonatkozásairól. Az első rendezvény szeptember 22-én az osztályegyenlőtlenségekkel foglalkozott.

A panelbeszélgetés résztvevői voltak Éber Márk Áron szociológus, ELTE, az Új Egyenlőség szerkesztője, “A csepp” című könyv szerzője és Vastagh Zoltán szociológus, ELTE/ELKH, a “Társadalmi struktúra és állami redisztribúció” című könyv szerzője.A beszélgetést Pogátsa Zoltán főszerkesztő moderálta. A beszélgetőpartnerek négy témakörben fejtették ki álláspontjukat.Mi a különbség a társadalmi osztályok és a társadalmi rétegek között, miért keverednek ezek a fogalmak a társadalomtudományban és politikában? Mekkorák a magyar társadalomban az egyenlőtlenségek, miért nem mérhetők egzakt módon a valódi egyenlőtlenségek Magyarországon? Ki lehet-e törni a született társadalmi helyzetből, létből? Miért az utolsó a társadalmi mobilitásban hazánk az EU-n belül? Milyen eszközei vannak, lehetnek az államnak az esélyteremtésben, a társadalmi mobilitás javításában? A közel 200 érdeklődő előtt zajló panelbeszélgetés végén a két meghívott a közönség kérdéseire válaszolt.

Címképünkhöz felhasználtuk a Pikrepo felvételeit.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.