Az Új Egyenlőség és a Friedrich Ebert Stiftung „Közbeszélgetések” sorozatában került sor a Társadalom és szociálpolitika, Magyarország, 1990-2015 című könyv bemutató konferenciájára. A teljes videó az Új Egyenlőség weboldalán vagy YouTube csatornáján tekinthető meg. A könyv egyik szerzője, Misetics Bálint, szociálpolitikus a társadalom és az állam felelősségéről beszélt e kiemelt részben.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy minimum követelményként meg kellene fogalmaznunk magunknak, hogy legalább egy „nem-kegyetlen” társadalmat akarunk létrehozni. Misetics a nem-kegyetlen társadalom alatt egy olyan társadalmat értett, amelyik nem fogadja el, ha az állam kegyetlenségeket követ el az állampolgáraival szemben – vagy akár azokkal szemben, akik a háború elől Magyarországra menekültek. „Egy ilyen nemzeti minimum programnak javasolnám ezt a nem-kegyetlen állam célt és akkor utána lehetne tovább dolgozni mondjuk a tisztességes- és az igazságos állam felé” – zárta gondolatmenetét.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.