December 1-től új főszerkesztő áll a Mérce élén. Diószegi Nórával beszélgettünk a kihívásokról, az új helyzetről és a támogatói kampányról.

Az Új Egyenlőség indulása óta stratégiai partnerének tekinti a Mérce portált. Ezért – egy kicsit a szokásos tematikától eltérően – az új podcastunkban nem közpolitikai témával foglalkoztunk, hanem a Mérce új főszerkesztőjével beszélgettünk.

Jámbor András alapító főszerkesztő távozását követően Diószegi Nóra vette át a szerkesztőség irányítását. Ezzel új korszak kezdődött a Mérce életében. Nóra szavai szerint ez az időszak az első szakaszában nem különbözik jelentősen a portál megszokott irányától. Az olvasói igényeket most mérik fel.

A Mérce egyedisége a vállalt baloldaliságában rejlik azáltal, hogy többnek tekintik magukat internetes hírportálnál. Platformként működnek, amelynek szervező ereje van a baloldali közösségek körében. Ezt a missziót továbbra is megtartják.

A beszélgetés során érintettük a baloldaliságot, a szakszervezeti mozgalom iránti elkötelezettséget, és azt is, hogyan lehet jól „tudósítani” egy tüntetésről. Erre adott példát a tavalyi rabszolgatörvény elfogadását követő tüntetéssorozat, amelyről elsőként a Mérce kezdett tudósítani.

Október 13-a után sem akar a Mérce szakítani azzal az elvvel, hogy függetlenségük alapja, ha mikroadományokból finanszírozzák a lapot. Ez pedig akkor működhet, ha vannak olyan olvasók, akik önzetlenül, pontosabban a lap fenntartása érdekében nyújtanak támogatást. A beszélgetéskor éppen egy támogatói kampány zajlott, ami a Mércét övező figyelmet kívánja forintokra is átváltani, hogy a Mérce továbbra is megmaradjon a baloldal számára.

Címfotó: Mérce.hu

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.