A Friedrich Ebert Stiftung Budapest, a Policy Solutions elemző intézet és az Új Egyenlőség magazin közbeszélgetések sorozatának októberi témája a magyarországi nem szavazók társadalmi összetétele és motivációja volt. Azokról az állampolgárokról és a lehetséges politikai elérésükről esett szó, akik csalódottságból vagy érdektelenségből nem vettek részt a 2018-as országgyűlési választásokon.

A rendezvény indításaként Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója bemutatta a FES megbízásából készült „Akik mindenkiben csalódtak – Nem szavazók Magyarországon, 2018” című elemzést. Ezt követően Szabó Andrea szociológus, politológus, az MTA TK PTI tudományos osztályvezetője, Boros Tamás és Pogátsa Zoltán beszélgettek arról, hogy kik is a nem szavazók Magyarországon, és mi lehet az oka, hogy nagy társadalmi csoportok soha nem vesznek részt az országgyűlési választásokon, vagy időlegesen, de több cikluson keresztül távol maradnak a voksolástól. Az est második felében Pogátsa Zoltán arról beszélgetett Tóth Bertalannal, az MSZP elnökével és Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd vezetőjével, hogy miképpen szólíthatják meg a baloldali pártok a nem szavazó magyarokat. A közbeszélgetés utolsó félórájában a pártelnökök a közönség kérdéseire válaszoltak.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.