A Közbeszélgetések sorozat keretében két pártvezető (Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Molnár Gyula az MSZP elnöke), illetve a két legnagyobb taglétszámú szakszervezeti konföderáció elnöke (Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és Földiák András Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnöke) volt a vendégünk. Arra kerestük a választ, hogy miképpen lehet tartalmat adni a jól ismert szlogennek, hogy a baloldalnak segítenie kell a dolgozók önszerveződését, érdekvédelmét.

A beszélgetés végére négy konkrét megoldás körvonalazódott, amelyek stabil és erős érdekképviseletet jelentenének, és ezzel magasabb béreket, kisebb kiszolgáltatottságot eredményeznének. A változás előfeltétele, ha úgy tetszik nulladik lépése, hogy szakítani kell a mostani alapvetően neoliberális gazdaságpolitikai megközelítéssel, amely szerint akkor versenyképes egy gazdaság, ha leverik a béreket, és csökkentik a munkavállalói jogokat.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.