Az Új Egyenlőség társadalomelméleti magazin, így céljait is ennek megfelelően fogalmazza meg. Nem a napi történések kommentálását, hanem a mélyebb összefüggések, átfogóbb problémák elemzését és megvitatását tartja elsődleges feladatának. A szerkesztőbizottság tagjai számára a következő szempontok a legfontosabbak:

 

Pogátsa Zoltán főszerkesztő, a szerkesztőbizottság elnöke szerint az Új Egyenlőségnek azt a Magyarországon hiányzó narratívát kell megfogalmaznia, amely az egyenlőség, igazságosság és fenntarthatóság gyakorlati megvalósítását járja körül.

Kóczé Angéla szerkesztő szerint szükséges a gender, az etnicitás és a társadalmi osztályok metszéspontjában fellelhető problémák feltárására, valamint a különböző európai országok roma lakosságát érintő társadalmi és jogi egyenlőtlenségek vizsgálatára is.

Bíró-Nagy András szerkesztő azt hangsúlyozta, hogy lapunk egy olyan Magyarországért fog dolgozni, ahol mindenkinek a tehetsége, a munkája, s alapvetően a teljesítménye határozza meg, hogy mennyire tudja beteljesíteni a céljait.

Kiss Ambrus szerkesztő szerint mélyebb témákról kell beszélnünk, s jobban meg kell értenünk, hogy milyen problémákkal és kihívásokkal nézünk szembe a magyar a társadalomban. Hangsúlyozta a közösségépítés jelentőségét, amely segít megvédeni magunkat.

Éber Márk Áron szerkesztő kiemelte a társadalmi igazságosság és a társadalmi egyenlőtlenségek problémáinak vizsgálatát, és az erről szóló diskurzus fontosságát. A cél egy olyan ország megteremtése, ahol az egyenlőtlenségek olyan csekélyek, hogy senkit sem akadályoznak a közös világunkba való bekapcsolódásba.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások

 • Támogassuk-e a női kvótát?
  A magyar közélet egyik gyakran visszatérő toposza a parlamentben helyet foglaló nők alacsony lélekszáma. Ha közelebbről megvizsgáljuk, a statisztika azt mutatja...
 • Íme az ember!
  Az EU-ról szóló politikai vitákban az uniós intézmények személytelen, a polgároktól elidegenedett sőt velük szembenálló rendszerként jelennek meg. Bíró-Nagy And...
 • Búcsút int hiánynak és munkának, mi az?
  Hogyan találkozik a technológiai fejlődés és optimizmus a szinte korlátlan jóléttel és a kommunizmus eszméjével? Ez megoldást kínál-e korunk globális kihívásair...
 • Megváltozott munkaképességűek és időskorúak – új esély
  Hogyan lehet bővíteni – de nem külföldi vendégmunkásokkal – a magyar foglalkoztatotti létszámot? Három friss, kelet-közép-európai országot érintő kutatás arra k...