A XV. kerületi önkormányzat és az Új Egyenlőség Városházi esték című közös rendezvénysorozatának februári pódiumbeszélgetésén Pogátsa Zoltán főszerkesztő beszélgetett Sinkó Eszter egészségügyi közgazdásszal és Székely Tamás volt egészségügyi miniszterrel a mai magyar egészségügy helyzetéről, az ellátás problémáiról és megoldási lehetőségeiről.

A beszélgetésen a szakértők több fontos kérdésben mondták el véleményüket. Így elemezték azt a helyzetet, hogy ma Magyarországon az egészségügyi kiadások már egyharmadát a lakosság saját zsebéből fizeti, miközben érvényes biztosítása van a térítésmentes állami ellátásra. Véleményt mondtak arról a lesújtó adatról, hogy a magyar polgárok egészségügyi állapota, életkilátása az egészségügyre fordított alacsony állami finanszírozás miatt a visegrádi négyek átlagát sem éri el, és inkább Romániához és Bulgáriához hasonlóak az egészségügyi mutatóink. Pogátsa Zoltán kérdésére Sinkó Eszter és Székely Tamás kifejtették, miért jelent problémát, hogy nem mérik Magyarországon az egészségügyi ellátás hatékonyságát, eredményességét. A két vendég a pódiumbeszélgetés utolsó harmadában a közönség kérdéseire válaszolt.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.