Kanász-Nagy Mátét, az LMP újonnan megválasztott társelnökét kérdezte a párt terveiről, a zöld mozgalmak és a baloldaliság összefüggéseiről Pogátsa Zoltán az Új Egyenlőség stúdiójában.

Lehettek volna nagy párt 2010 után, a legtovább ragaszkodtak ahhoz, hogy ne legyen ellenzéki összefogás, kimondták, hogy álbaloldal van – ma mégis kis pártként működnek, belementek az összefogásba, és nem lettek ők az igazi baloldal.

A beszélgetésből kiderül, miben látja az okokat az LMP új társelnöke, és megismerhetjük a véleményét arról, hogy létezhet-e nem baloldali zöld párt, van-e realitása egy konzervatív zöld vonalnak, és hogy van-e zöld jelenlét a vidéki Magyarországon.

Kanász-Nagy Máté azért került a párt élére, hogy egy erős zöld programot képviseljen, melynek egyik fő témája a paksi beruházás leállítása. Vajon át lehet-e állni nukleáris energia nélkül a fenntartható energiákra? Az LMP álláspontja szerint igen – ehhez ajánljuk elolvasásra az Energiaklub általuk is kiindulópontként kezelt tanulmányát: Az atomenergia esélyei a XXI. században.

Címkép: ujpestihirmondo.hu

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.