Az Új Egyenlőség és a Friedrich Ebert Stiftung „Közbeszélgetések” sorozatában került sor a Társadalom és szociálpolitika, Magyarország, 1990-2015 című könyv bemutató konferenciájára. A teljes videó az Új Egyenlőség weboldalán vagy YouTube csatornáján tekinthető meg. Az itt kiemelt részletben Ferge Zsuzsa a szociálpolitikai építkezés hiányáról beszél.

Szerves építkezést nem láttunk 1990 óta. Sem az oktatásban, sem az egészségügyben, sem az újraelosztásban vagy bármilyen más szolgáltatás kérdésében nem látszik annak végig gondoltása, hogy honnan hová akarunk eljutni, és ehhez milyen lépéseken át visz az út. A ciklusok szinte sportot űztek abból, hogy ciklusváltáskor a lehető legradikálisabb szociálpolitikai változás következzen be, és minden, ami addig volt, az érvénytelenné váljon. Ez 2010-től minden eddiginél hatalmasabb méreteket öltött.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.