A Közbeszélgetések februári rendezvényén ismert közgazdasági szakértők beszélgettek arról, hogy a Fidesz gazdasági, szociális és bérpolitikája, törvénykezése az elmúlt 8 évben mely társadalmi rétegeknek kedvezett, és kik ennek a politikának a vesztesei. Mihályi Péter közgazdász, az MTA doktora, a Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, Büttl Ferenc közgazdász, egyetemi oktató és Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a Soproni Egyetem docense rámutattak az elmúlt 8 év a gazdasági eredményeinek fenntartható és nem fenntartható eredményeire, valamint ennek a gazdaságpolitikának más országokban is megtalálható gyakorlataira.

Az Új Egyenlőség és a FES közbeszélgetés rendezvénysorozatának februári vendégei a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikájának jellegéről és ennek a gazdaságpolitikának a forrásairól, fenntarthatóságáról fejtették ki véleményüket. Unortodox vagy tisztán neoliberális-e az elmúlt 8 év gazdaság- és társadalompolitikája? Valóban mások számára is követendő csoda-e az orbáni gazdaságpolitika? Fenntartható-e a főként külső forrásokból finanszírozott magyar gazdasági növekedés? Hova vezet a jövedelmek szisztematikus átcsoportosítása a szegényektől a gazdagabbak felé? A pódiumon helyet foglalók nem egyszerűen beszélgettek, hanem vitáztak is e kérdésekről.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.