A Közbeszélgetések áprilisi rendezvényen az ellenzéki pártok EP listavezetői osztották meg politikai nézeteiket az Európai Unióról és elképzelésüket saját tervezett szerepükről az Európai Parlamentben. Cseh Katalin a Momentum, Dobrev Klára a DK, Jávor Benedek az MSZP-Párbeszéd, Lukács László György a Jobbik és Vágó Gábor az LMP európai képviselőjelöltje válaszolt Bíró-Nagy András, az Új Egyenlőség szerkesztője és a közönség kérdéseire.

Öt kérdéskör, huszonöt válasz két órában. Nagy közönség és médiaérdeklődés mellett az alábbi kérdésekről faggatta Bíró-Nagy András az európai képviselőjelölteket:

  1. Hogyan látják, mi egy EP-képviselő feladata? Mit csinálna másként, mint a magyar EP-képviselők a korábbi ciklusokban? 
  2. Mi különbözteti meg pártja programját a többi ellenzéki pártétól? Miért a pártjukra szavazzanak az ellenzéki választók? 
  3. Mik az EU előtt álló legnagyobb kihívások? Hogyan lehetne azokat megoldani, mi a pártja elképzelése erről? 
  4. Magyarország helyzete az EU-ban: mi az elmúlt 15 év mérlege? Milyen most Magyarország pozíciója az EU-ban? Minek kellene változnia, hogy az uniós tagság még több előnnyel járjon Magyarország számára? 
  5. Az EP választáson mit tartanának sikernek a saját pártjuk szempontjából? Mit üzennek a választóknak, miért menjenek el szavazni május 26-án?

Címfotó: Draskovics Ádám – Népszava

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.