A brit EU-tagságról rendezett referendumról a tudósítások egy része azt emelte ki, hogy a Brexit érdekében folytatott félrevezető kampány miatt a polgárok jelentős tömegei nem voltak képesek felmérni, hogy az unióból való távozással mennyit veszíthet az ország. Nem téved, aki úgy érzi, hogy más is van a népszavazás nem várt végeredménye mögött.

A képzettek és sikeresek nagyobb valószínűséggel szavaztak a maradásra, míg a képzetlenek és rossz anyagi helyzetben lévők nagyobb eséllyel a kilépésre. Ahol a legkevésbé nőttek a bérek az utóbbi években, ott nagyobb volt a kilépés támogatottsága. Ahol alacsony volt a foglalkoztatottság, és magasabb volt a munkanélküliség, ott úgyszintén. Azok az országrészek, amelyek a legjobban megszenvedték a brit ipar leépülését, szintén inkább a távozás mellett döntöttek. A Cameron lemondása után megválasztott új miniszterelnök, Theresa May ezekre az összefüggésekre reagált első kormányfői beszédében. Bíró-Nagy András, az Új Egyenlőség szerkesztője fejti ki álláspontját videónkban.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.