A Zöld Egyenlőség podcast-sorozat 2020 januárjában indult, és a Podtail decemberi listája alapján bekerült a leghallgatottabb magyar podcastok közé, a tudományos podcastok kategóriájában pedig kifejezetten előkelő helyen áll. Az újévi adásban Pogátsa Zoltán, az Új Egyenlőség főszerkesztője az elmúlt évről és a jövőről beszélget Köves Alexandrával, a Budapesti Corvinus Egyetem docensével, a Zöld Egyenlőség alapítójával, és bemutatkozik Gébert Judit, a Szegedi Tudományegyetem docense, aki 2021-től a podcast-sorozat társszerkesztője lesz.

A Zöld Egyenlőség megpróbált új irányt teremteni, amikor a fenntarthatóságról az ökológiai közgazdaságtan logikája mentén elméleti szinten beszélgetett számos hazai vendéggel. De vajon sikerült ez? A személyes megéléseket is magában foglaló beszélgetés nyomán feltárul az, hogy milyen nehézségek övezték ezt a próbálkozást; miért nem vitatkozik Szandra a vendégekkel; milyennek látják a szereplők a valódi társadalmi párbeszédet a mai valóságban; és melyek voltak a műsorvezető kedvenc adásai. A 2021-es évre előre tekintve pedig szó lesz arról, hogy milyen témák vannak még a tarsolyunkban és hogyan hangzik a Zöld Egyenlőség „friss hangja”, Gébert Judit filozófus, ökológiai közgazdász.

Címfotó: Pikrepo

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.