Az Új Egyenlőség műhelye dolgozik a szociális demokrácia szakpolitikai programjain. Az egészségpolitikai program vitáját követően a szociálpolitikai fejezet bemutatása és társadalmi megvitatása kezdődhetett el a novemberi közbeszélgetés rendezvényen. „A szociális demokrácia szociálpolitikai programja” című dokumentumot Lakner Zoltán, a program szerkesztője mutatta be.

A rendezvényen ismert szociálpolitikai szakértők beszélgettek arról, hogy a jelenlegi kormányzati politikával szemben milyen jellemzői lehetnek egy olyan társadalompolitikának, amely szavatolja a rászorultak szociális biztonságát. Kifejtették, hogy mit jelent a szociális biztonság állam által garantált minimuma minden felnőtt korú számára. Velünk volt Szikra Dorottya szociológus, az MTA Szociológiai Intézetének osztályvezetője és Lakner Zoltán politológus, szociológus, az ELTE oktatója, a 168 óra főszerkesztő-helyettese. A beszélgetést Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, az Új Egyenlőség főszerkesztője vezette.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.