A Policy Solutions elemző intézet, a Friedrich-Ebert-Stiftung és az Új Egyenlőség arra vállalkozott, hogy közérthető, de a korábbiaknál részletesebb és pontosabb kategóriákat állítson fel a magyar szavazók politikai értékrendjének bemutatására. A kutatás alapján elkészült „Politikai útmutató Magyarországhoz” című kötet bemutatása és megvitatása volt júniusi közbeszélgetésünk programja.

A közbeszélgetést résztvevői (a képen balról jobbra) Lakner Zoltán (politológus, a 168 óra főszerkesztő-helyettese), Gregor Anikó (szociológus, az ELTE egyetemi adjunktusa), Boros Tamás (politikai elemző, a Policy Solutions stratégiai igazgatója) és a moderátor Pogátsa Zoltán (közgazdász, az Új Egyenlőség főszerkesztője) többek között az alábbi kérdésekről ejtettek szót:

Mit gondol a magyar társadalom a szegénységről, vagyoni különbségekről, a munkanélküliekről és a sztrájkolókról? Akar-e vagyonadót és magasabb adókulcsokat? Az államban vagy a magánszférában bízik jobban? Milyen a magyar társadalom gazdasági értékrendje? Bevezetné újra a halálbüntetést? Támogatja a szabad abortuszt? Veszélyes helynek gondolja a világot? Bízik a romák integrációjában? Egyenlőséget szeretne a családon belül nő és férfi között? Milyen a magyarok társadalmi értékrendje?

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.