Közbeszélgetés rendezvénysorozatát az Új Egyenlőség a májusban Nyírbátorban és Hajdúdorogon folytatta. A május 15-én a hajdúdorogi Mészáros Károly Városi könyvtárban tartott pódiumbeszélgetésen a részvevők arról beszélgettek, hogy az Európai Unió milyen kedvező és kedvezőtlen hatásokat gyakorol a kelet-magyarországi régió településeinek életére. A rendezvény vendégei voltak Csige Tamás Hajdúdorog, Hegedűs Péter Balmazújváros, Tóth József Polgár polgármesterei, valamint Kovács László volt EU-biztos. A beszélgetést Boros Tamás a Policy Solutions kutatási igazgatója vezette.

A rendezvény első fél órájában Boros Tamás bemutatta a Policy Solutions kutatásának eredményeit “15 év az Európai Unióban, a magyar EU tagság értékelése a választók szemével” címmel. Az előadást követően a polgármesterek és a volt EU biztos válaszoltak Boros Tamás és a szép számú közönség kérdéseire

A pódiumbeszélgetés részvevői az alábbi témákban fejtették ki álláspontjukat:
1. Az EU csatlakozás 15 éve mit hozott a településeknek? Mely területeken sikerült a legtöbbet profitálni az EU csatlakozásból a településen élőknek?
2. Érzékelhető az uniós tagságnak bármilyen előnye a településeken, ami nem a pénzügyi forrásokhoz kötődik?
3. Ha a polgármesterek uniós képviselők lennének mit csinálnának másként, hogyan érvényesítenék jobban a saját településük szempontjait?

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.