Közbeszélgetés rendezvénysorozatát az Új Egyenlőség a májusban Nyírbátorban és Hajdúdorogon folytatta. A május 15-én a hajdúdorogi Mészáros Károly Városi könyvtárban tartott pódiumbeszélgetésen a részvevők arról beszélgettek, hogy az Európai Unió milyen kedvező és kedvezőtlen hatásokat gyakorol a kelet-magyarországi régió településeinek életére. A rendezvény vendégei voltak Csige Tamás Hajdúdorog, Hegedűs Péter Balmazújváros, Tóth József Polgár polgármesterei, valamint Kovács László volt EU-biztos. A beszélgetést Boros Tamás a Policy Solutions kutatási igazgatója vezette.

A rendezvény első fél órájában Boros Tamás bemutatta a Policy Solutions kutatásának eredményeit “15 év az Európai Unióban, a magyar EU tagság értékelése a választók szemével” címmel. Az előadást követően a polgármesterek és a volt EU biztos válaszoltak Boros Tamás és a szép számú közönség kérdéseire

A pódiumbeszélgetés részvevői az alábbi témákban fejtették ki álláspontjukat:
1. Az EU csatlakozás 15 éve mit hozott a településeknek? Mely területeken sikerült a legtöbbet profitálni az EU csatlakozásból a településen élőknek?
2. Érzékelhető az uniós tagságnak bármilyen előnye a településeken, ami nem a pénzügyi forrásokhoz kötődik?
3. Ha a polgármesterek uniós képviselők lennének mit csinálnának másként, hogyan érvényesítenék jobban a saját településük szempontjait?

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.