A Közbeszélgetések márciusi rendezvényének vendége Karácsony Gergely volt. A magyarországi baloldal egyik vezetőjével Pogátsa Zoltán beszélgetett az önkormányzatiságról, a Zuglóban elért legfontosabb eredményekről és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti elképzeléseiről, programjáról.

A közvéleményt élénken foglalkoztató két kérdéssel kezdődött a beszélgetés, a zuglói parkolási rendeletről, illetve a Hír TV-ben elhangzott félreérthető nyilatkozatról. Ezt követően Pogátsa Zoltán a politikai meggyőződéséről faggatta Karácsony Gergelyt, aki egyszerre vallja magát baloldalinak és zöld-baloldalinak. A baloldaliság számára a következőket jelenti: „Úgy viszonyulunk a társadalmi status quóhoz, hogy azt egyenlővé tegyük.” A zöld értékrend pedig Karácsony véleménye szerint nem is lehet más, mint baloldali.

A főpolgármesteri programokról a politikus azt mondja, hogy az ő programjához például Puzsér Róbert vagy a Momentum programja sokkal közelebb áll, mint Tarlós elképzelése Budapest jövőjéről, ami azonos a Fideszével. Főpolgármesterként sok mindent hasznosítana egyfelől a zuglói eredményes lakhatási és szociális programokból, másfelől kerületi polgármesteri tapasztalatai alapján változtatna a főváros és a kerületek feladat- és hatáskörein.

A közönség kérdéseire válaszolva Karácsony Gergely markáns véleményt mondott Budapest ellenzéki irányításának politikai fontosságáról. „Ha egy ilyen közvetlenül választott pozícióban nem fideszes ember ül, az politikai értelemben egy új helyzet” − véli a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.