A Piros Podcastban Pogátsa Zoltán főszerkesztőnk beszélgetett Lukács Andrással, a Levegő Munkacsoport elnökével. A civil szervezet részt vett az uniós kohéziós támogatások hatásait vizsgáló kutatásban, amelyet a Német Környezetvédelmi Minisztérium finanszírozott.

A kutatás Európai Unió szerte vizsgálta az uniós kohéziós támogatások hatásait, torzítását, környezeti és gazdasági következményeit. A kutatási jelentés számtalan visszásságot tárt fel, az európai uniós támogatások rendszere rendkívül problematikus.

Egy másik, szintén a Német Környezetvédelmi Minisztérium által finanszírozott projektben a civil szervezet javaslatokat is megfogalmazott a támogatási rendszer javítására. Ezekről is szó van a beszélgetésben. Lukács András szerint 2004 óta az uniós támogatások több kárt okoztak Magyarországon, mint amennyi jót tettek.

A beszélgetésben hivatkozott anyagok itt megtalálhatók.

Címfotó: Erdős Dénes – Népszava

A projekt az Európai Parlament pénzügyi támogatásával valósul meg. Az Európai Parlament semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a program szerkesztői, terjesztői és a megkérdezett személyek felelősek.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.