Hogyan lehetne olyan Magyarországot teremteni, ahol igazságosság, szabadság, és fenntarthatóság van? Olyan demokráciát, ahol nem csak az elitek, hanem a szegények is úgy érezhetik, az állam, a közösség az ő életesélyeik javításáért dolgozik – erre keresi a választ az Új Egyenlőség társadalomelméleti közössége, amelynek egészségpolitikai programját a nyilvánosság bevonásával vitattuk meg..

A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség közbeszélgetése első idei rendezvénysorozatának vendégei azt a kérdést járták körül, hogy miért szakadhat ketté az egészségügyi ellátás állami és magán ellátásra. Vita alakult ki arról, hogy valóban 1000 milliárd Ft-tal több pénz kell-e az európai szintű hazai közösségi egészségügy finanszírozására, jobb-e ha a közösségi egészségügyet kötelező jellegű társadalombiztosítási alapon és nem a költségvetésből finanszírozzuk. A beszélgetés kitért arra is, hogy szükséges-e alkotmányos garanciákat biztosítani a társadalom tagjainak ellátásuk minimumát illetően.

Meghívott vendégek voltak: Sinkó Eszter, Gilly Gyula és Kincses Gyula egészségügyi szakértők, majd bekapcsolódtak a beszélgetésbe Ábrahám Júlia (LMP), László Imre (DK) és Komáromi Zoltán (MSZP-Párbeszéd) szakpolitikusok. A házigazda Pogátsa Zoltán, az Új Egyenlőség főszerkesztője volt.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.