A makói Continental gyárban egy gyáron belüli magatartáskódexszel korlátozták a dolgozók egymás közötti kommunikációját. Az ok a cég szerint a munkabiztonság betartása, a szakszervezet szerint ennél sokkal többről van szó. Az ügyről és annak messzebb nyúló szálaíról beszélgetett Kiss Ambrus szerkesztő és Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

A történet előzménye, hogy a munkáltató felmondta a kollektív szerződést, amelyre a szakszervezetek sikeres sztrájkkal reagáltak. Az ennek hatására kötődött megállapodásban az szerepel, hogy év végére új kollektív szerződést kell aláírni a cégnél. Miközben intenzív tárgyalásoknak kellene zajlania, illetve a szakszervezeteknek fel kellene mérnie a munkavállalói igényeket, a munkáltató adminisztratív eszközökkel akadályozza az érdekképviseleti munkát.

Munkabiztonsági okokra hivatkozva csak engedélyhez kötötten lehet más szervezeti egységek tagjaival kommunikálni a gyár területén. Ezzel ellehetetlenül a szakszervezeti munka, legalábbis annak személyes része. Ilyen adminisztratív, operatív eszközök nem idegenek  munkáltatóktól, érdemes visszagondolni korábbi adásunkra, amikor az Amazon és a szakszervezetek harcáról készített beszélgetésben elhangzott, hogy a gyár előtti közlekedési jelzőlámpák átállításával nehezítették a szakszervezeti aktivisták és a dolgozók találkozóját.

Székely Tamás ennek kapcsán a Hankook gyárnál alkalmazott, szintén adminisztratív eszközről is beszélt. Ott a munkásokat szállító buszok parkolójában volt lehetőség találkozni a szakszervezeteknek és a dolgozóknak. Amikor élesedett a konfliktus, a munkáltató áthelyezte a parkolót a gyáron belülre, és oda már nem engedélyezte az aktivisták belépését.

Ugyanakkor azt is érdemes kiemelni, hogy még azonos gyáron belül sem ugyanaz a szemlélet. Miközben a makói Continental gyár csendrendeletet alkalmaz, addig más Continental gyáregységekben harmonikus kapcsolat van a munkáltató és a szakszervezet között. Ez is mutatja, hogy nemcsak a tulajdonosi kör munkavállalói jogaihoz való hozzáállásában van kulturális eltérés, hanem a magyar menedzsmentek sem gondolkoznak azonosan.

Volt olyan eset, mesélte el az adásban Székely Tamás, hogy a magyar HR-vezető sírógörcsöt kapott, amikor hivatalosan bejelentették neki, hogy megalakult a munkahelyen a szakszervezet. Ez a hozzáállás azért is elgondolkodtató, mert a szakszervezetek missziója éppen a munkahelyi béke elősegítése, a dolgozói igények artikulálása. Ahogy Székely mondta: „A hosszabb távon gondolkodó cégvezetésnek szüksége van a szakszervezetekre.”

A beszélgetés során szóba került, hogy nem csak a munka világát szabályozó törvények adnak lehetőséget a munkáltatóknak arra, hogy visszaéljenek erőfölényükkel. Talán ugyanilyen hangsúlyos ebben az a kormányzati magatartás, amely bátorítja a visszaéléseket, és soha nem lép fel velük szemben.

Nemcsak a munkabékéről és a szakszervezetek szervezkedéséről volt szó, hanem az ágazat gazdasági helyzetéről és a 2022. évi bértárgyalásokról is. Adás közben jött a bejelentése a kormánynak, hogy nem váratlanul, de a nemzeti konzultáció kitöltőinek 90%-a támogatja a 200 ezer forintos minimálbért. Ennek kapcsán Székely azt mondta, hogy bár a VDSZ által lefedett ágazatokban kicsi a minimálbéresek aránya, a garantált bérminimumon dolgozók már többen vannak. A bérszabályozás pedig őket is érinti, és a bértorlódás az egész struktúrára hatással van. Ezért lesz nehéz megtalálni az egyensúlyt a gazdasági problémák és a jogos bérigények között.

Címfotó: Béres Márton – Népszava

A projekt az Európai Parlament pénzügyi támogatásával valósul meg. Az Európai Parlament semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a program szerkesztői, terjesztői és a megkérdezett személyek felelősek.

Jó cikk volt? Azt gondolod, hogy több ilyenre lenne szükség? Küldj nekünk pénzt, akár 1000 forintot is, hogy működhessünk és írhassunk még ilyeneket! Itt teheted meg. Köszönjük!
TÁMOGATOM

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.