Az Új Egyenlőség társadalomelméleti magazin, így céljait is ennek megfelelően fogalmazza meg. Nem a napi történések kommentálását, hanem a mélyebb összefüggések, átfogóbb problémák elemzését és megvitatását tartja elsődleges feladatának. A szerkesztőbizottság tagjai számára a következő szempontok a legfontosabbak:

 

Pogátsa Zoltán főszerkesztő, a szerkesztőbizottság elnöke szerint az Új Egyenlőségnek azt a Magyarországon hiányzó narratívát kell megfogalmaznia, amely az egyenlőség, igazságosság és fenntarthatóság gyakorlati megvalósítását járja körül.

Kóczé Angéla szerkesztő szerint szükséges a gender, az etnicitás és a társadalmi osztályok metszéspontjában fellelhető problémák feltárására, valamint a különböző európai országok roma lakosságát érintő társadalmi és jogi egyenlőtlenségek vizsgálatára is.

Bíró-Nagy András szerkesztő azt hangsúlyozta, hogy lapunk egy olyan Magyarországért fog dolgozni, ahol mindenkinek a tehetsége, a munkája, s alapvetően a teljesítménye határozza meg, hogy mennyire tudja beteljesíteni a céljait.

Kiss Ambrus szerkesztő szerint mélyebb témákról kell beszélnünk, s jobban meg kell értenünk, hogy milyen problémákkal és kihívásokkal nézünk szembe a magyar a társadalomban. Hangsúlyozta a közösségépítés jelentőségét, amely segít megvédeni magunkat.

Éber Márk Áron szerkesztő kiemelte a társadalmi igazságosság és a társadalmi egyenlőtlenségek problémáinak vizsgálatát, és az erről szóló diskurzus fontosságát. A cél egy olyan ország megteremtése, ahol az egyenlőtlenségek olyan csekélyek, hogy senkit sem akadályoznak a közös világunkba való bekapcsolódásba.

Kapcsolódó írások

 • A gazdagok elnöke pénzt szór a nép közé
  Januárban elkezdődött a nemzeti konzultáció. Hogy hol? Franciaország-szerte! Hogy miért? Mert a korábban oly’ magabiztos, rendíthetetlen, már-már küldetéstudato...
 • A baloldali Bibó
  A Bibó István Társaság, a Pax Romana és a Protestáns Magyar Szabadegyetem emlékezett Bibó Istvánra, a 20-ik század második felének legnagyobb hatású politikai g...
 • Beszéljünk egy kicsit a külföldi vendégmunkásokról
  Munkaerőhiány, alacsony bérek, külföldre távozott magyarok, és Magyarországra jövő külföldiek. Ezek a szavak összekapcsolódnak a magyar valóságban. Keveset besz...
 • Fenntartható és méltányos nyugdíjrendszert!
  Kiss Ambrus cikkében azt írja, hogy a nyugdíjrendszernek nem a fenntarthatóság, hanem az igazságosság a célja. Barát Gábor hozzászólásában hangsúlyozza, hogy a ...