A Közbeszélgetések áprilisi rendezvényen az ellenzéki pártok EP listavezetői osztották meg politikai nézeteiket az Európai Unióról és elképzelésüket saját tervezett szerepükről az Európai Parlamentben. Cseh Katalin a Momentum, Dobrev Klára a DK, Jávor Benedek az MSZP-Párbeszéd, Lukács László György a Jobbik és Vágó Gábor az LMP európai képviselőjelöltje válaszolt Bíró-Nagy András, az Új Egyenlőség szerkesztője és a közönség kérdéseire.

Öt kérdéskör, huszonöt válasz két órában. Nagy közönség és médiaérdeklődés mellett az alábbi kérdésekről faggatta Bíró-Nagy András az európai képviselőjelölteket:

  1. Hogyan látják, mi egy EP-képviselő feladata? Mit csinálna másként, mint a magyar EP-képviselők a korábbi ciklusokban? 
  2. Mi különbözteti meg pártja programját a többi ellenzéki pártétól? Miért a pártjukra szavazzanak az ellenzéki választók? 
  3. Mik az EU előtt álló legnagyobb kihívások? Hogyan lehetne azokat megoldani, mi a pártja elképzelése erről? 
  4. Magyarország helyzete az EU-ban: mi az elmúlt 15 év mérlege? Milyen most Magyarország pozíciója az EU-ban? Minek kellene változnia, hogy az uniós tagság még több előnnyel járjon Magyarország számára? 
  5. Az EP választáson mit tartanának sikernek a saját pártjuk szempontjából? Mit üzennek a választóknak, miért menjenek el szavazni május 26-án?

Címfotó: Draskovics Ádám – Népszava

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.