A Policy Solutions elemző intézet, a Friedrich-Ebert-Stiftung és az Új Egyenlőség arra vállalkozott, hogy közérthető, de a korábbiaknál részletesebb és pontosabb kategóriákat állítson fel a magyar szavazók politikai értékrendjének bemutatására. A kutatás alapján elkészült „Politikai útmutató Magyarországhoz” című kötet bemutatása és megvitatása volt júniusi közbeszélgetésünk programja.

A közbeszélgetést résztvevői (a képen balról jobbra) Lakner Zoltán (politológus, a 168 óra főszerkesztő-helyettese), Gregor Anikó (szociológus, az ELTE egyetemi adjunktusa), Boros Tamás (politikai elemző, a Policy Solutions stratégiai igazgatója) és a moderátor Pogátsa Zoltán (közgazdász, az Új Egyenlőség főszerkesztője) többek között az alábbi kérdésekről ejtettek szót:

Mit gondol a magyar társadalom a szegénységről, vagyoni különbségekről, a munkanélküliekről és a sztrájkolókról? Akar-e vagyonadót és magasabb adókulcsokat? Az államban vagy a magánszférában bízik jobban? Milyen a magyar társadalom gazdasági értékrendje? Bevezetné újra a halálbüntetést? Támogatja a szabad abortuszt? Veszélyes helynek gondolja a világot? Bízik a romák integrációjában? Egyenlőséget szeretne a családon belül nő és férfi között? Milyen a magyarok társadalmi értékrendje?

Kapcsolódó írások


Ehhez a cikkhez az Új Egyenlőség Facebook oldalán fűzhet véleményt.